OPCIONES

Imprimir  Enviar a un amigo  Comentar en los foros

  Fecha: 10-01-2017   Accesos: 56  Palabras: 390

Les festes de Sant Antoni comencen amb la primera ballada dels dimonis i continuaran fins dia 22 amb diferents actes
El Patronat presentà ahir el programa de festes en un acte multitudinari on s’homenatjà el sonador Antoni Riera ‘Boveret’ amb la Insígnia d’Or de l’entitat

La festa de Sant Antoni començarà avui mateix amb el primer ball dels dimonis i la torrada popular que se celebra a la plaça de Ramon Llull. A partir de llavors, “assaig de completes, presentacions de llibres sobre la festa i activitats per a totes les edats ompliran uns dies de festa que no acabaran fins dia 22 de gener amb les beneïdes de Son Macià”, explicaren des del Patronat de Sant Antoni.

Pel que fa a la imatge d’enguany, “feim un homenatge a una part molt important de la festa, que és la gastronòmica”, explicà el president del Patronat de Sant Antoni, Antoni Gomila. I és que la portada i la contraportada del programa d’enguany mostren la imatge d’una llesca de pa amb un tros de llonganissa i amb un botifarró, uns elements que a l’interior contextualitzen els escrits gastronòmics dels investigadors Antoni Tugores i Catalina Serra.

Durant la seva intervenció Antoni Gomila destacà que “el gran desig dels organitzadors és que Sant Antoni sigui una festa popular i viscuda on tothom participi, perquè Sant Antoni no ha de ser un espectacle per observar sinó una festa on cadascú faci allò que més li agrada: cantar, glosar, fer carrossa, tocar un instrument, fer fotos o dur a beneir l’animal”.

En el mateix sentit s’expressà el regidor de Festes de Manacor i membre del Patronat, Mateu Juan. “Aquesta és la festa més esperada per a molts ciutadans de Manacor, vull agrair la feinada que fan tants i tants organitzadors i voluntaris i anim a tothom a viure la festa amb intensitat i responsabilitat perquè tothom en pugui gaudir”.

Homenatge a Antoni “Boveret”
Després que el glosadors Toni Galmés “Prim” i Bernat de s’Hort pronunciassin els versos que han composat per al programa de festes, el Patronat de Sant Antoni va homenatjar el fuster, excursionista i sonador Antoni Riera Morey “Boveret” amb la Insígnia d’Or de l’entitat “per la seva participació i dedicació incansable a la recuperació i a l’organització de la festa”. L’acte acabà amb els sonadors de Sant Antoni i els membres de l’Agrupació Folklòrica Sa Torre, que interpretaren juntament amb l’homenatjat les cançons més típiques de la festa.